Sök
Stäng denna sökruta.

Grundare

Helena Holmgren

Helena Holmgren är grundare till It´s ANDY och har sedan 2018 arbetat med att föreläsa och utbilda föräldrar och pedagoger i skola, kommuner och i näringslivet. Hon driver även organisationen TänkOmNu som bedriver forskning och effektmätning av de insatser som görs.

Att få Leva fullt ut

När min dotter var 14 år sa hon att vi måste göra om. 
Hon kunde inte ha det så här längre. Kanske kunde vi flytta?

Hos BUP fick hon antidepressiv medicin. Den sommaren blev jobbig. Sista natten på skärgårdsön tog hon alla tabletter. Syskonen väckte oss på morgonen. Medvetslös bar vi ner vår älskade lilla dotter till fotbollsplanen och ambulanshelikoptern. Hon ville inte dö. Hon orkade bara inte mer.

Hon fick Aspergers diagnos,  mer medicin och psykisk ohälsa.
Här slutade mitt jobb som företags VD och jobbet att förstå hur vi kunde ta oss ur det mörka, började. 

Det tog mig 2 år på heltid att förstå hur jag kunde hjälpa min dotter att  må och fungerar bra igen. ”24 Omtankar” är resultatet. Inget barn eller familj ska gå igenom det som vi gjorde. Varmt välkommen var du än är.

Helena

Kort om mig

Bakgrund
Arbetat inom reklam och kommunikation på reklambyråer under 90-talet i Stockholm. Startat och drivit företag sedan år 2000 inom rekrytering/bemanning,  utveckling av IT-system och  Utbildad ekonom och kommunikatör Berghs SoC.

Familj/Intressen
Mamma till tre flickor, tvillingarna Lovisa och Filippa nu 21 år och Charlotta 16 år. Gift med Thomas sen 25 år. Bor i Stockholm. Drivs av att förändra saker till det bättre när det är möjligt. Spelar tennis, squash, springer med hunden Pelle och möblerar om.

Personlighet
Ovanligt ärlig, känslig och bestämt. Förmågorna blir att jag har ett hårt pannben, jag ger inte upp. Sårbarheten blir att jag blir utbränd lättare och har ibland svårt att prioritera/fokusera. Ärligheten gör att det tar längre tid att lära känna mig och jag gör mig dåligt i ”tjejsnack” men när resan väl är gjord och klickade stämmer det ofta länge. Jag gillar mina känslor för det finns inget annat jag litar på så mycket men en rustning hade varit hjälpsamt när jag var yngre.