Hur kan vi minska behovet av NPF-diagnoser

föreläsning

Föreläsningar som syftar till att öka förståelsen för hur vi, genom nya perspektiv och vårt eget bemötande, i första hand kan diagnostisera omgivningen runt barnet – inte barnet.

thomas ljungberg & helena holmgren

Hur kan vi minska behovet av NPF-diagnoser

Har du ett barn som kämpar i vardagen eller mår dåligt och undrar varför det är så svårt?

Allt fler barn får idag en NPF-diagnos – men vad innebär det egentligen?
Vad beror den kraftiga ökningen på, och hur kan du själv påverka miljön runt ditt barn för att minska stressfaktorer och undvika överdiagnostisering och medicinering?

Tomas Ljungberg, läkare och forskare, förklarar vad NPF-diagnoser innebär, varför miljön är avgörande, och hur små förändringar i bemötande och kommunikation kan skapa bättre förutsättningar för barn att blomstra – utan att fastna i diagnosramar. Helena Holmgren presenterar en praktisk metodik som hjälper föräldrar att förstå, bemöta och kommunicera barnets behov i vardagen.

Du får med dig konkreta verktyg, strategier och övningar att använda direkt i vardagen.

Föreläsningen riktar sig till dig som:

  • Vill få ett nytt perspektiv på NPF-diagnostisering.
  • Vill förstå mer om hur du själv kan påverka ditt barns mående.
  • Vill få hopp om att en förändring är möjlig.

Tomas Ljungberg har specialiserat sig på neurovetenskap (och etologisk forskning), med ett särskilt fokus på ADHD och dess roll i samhället.
Med lång klinisk erfarenhet inom barn- och vuxenpsykiatri samt ledande positioner inom forskningen ger han en djupgående analys av utvecklingen inom NPF-diagnostik och dess konsekvenser – både för individen och för samhället i stort.

Helena Holmgren är en erfaren entreprenör med stor kommunikativ drivkraft. Som mamma till tre döttrar, varav en har haft en särskilt tuff resa, har hon fått en djup förståelse för vad det innebär att kämpa sig igenom vardagen. Den erfarenheten blev grunden för ANDY – About Norm Diversity, en modell som hjälper vuxna att förstå och bemöta barn utifrån deras individuella behov snarare än diagnoser.